17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Krůtí rolky plněné špenátem

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 1 kg
listový špenát 300 g
šunka 100 g
eidam 100 g
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Listový špenát pokrájíme nadrobno a na másle ho podusíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a párkrát strouhneme muškátový oříšek. Krůtí prsa nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Připravené plátky masa potřeme silnější vrstvou podušeného špenátu (cca 1 cm od okrajů), přikryjeme plátkem šunky a plátkem eidamu, zarolujeme a spíchneme párátky nebo obtočíme nití. Závitky opečeme ze všech stran na oleji, naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou vroucí vody a cca půl hodiny pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190°. Podáváme s bramborovým pyré, opečenými nebo třeba tymiánovými brambory.


 


RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...